• Lekker met je hond op stap in eigen land

DogWalkTrail
Team BelgiË

 
DogWalkTrail Team België
 
Het avontuur van DogWalkTrail begon met Bianca in België en heeft zich ondertussen uitgebreid naar Nederland en Oostenrijk. Bianca en haar man François woonachtig in Oostenrijk, zijn de motor achter DogWalkTrail. (meer over Bianca en François is te vinden op (dogwalktrailaustria.com) Bianca zal af en toe nog in de Ardennen aanwezig zijn maar grotendeels samen met het Oostenrijk team DogWalkTrail aldaar draaiende houden.

Bianca van Leeuwen is geboren op 5 april 1970 in Nederland. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als stewardess, is zij overgestapt van een blauw mantelpakje naar een lekkere outdoor-broek en een goed weersbestendig jack. Ze kwam terecht in de buitensport waar ze heerlijk in de Ardennen bezig was om mensen een leuk survival weekend te bezorgen. Dit was de aanzet om voor haarzelf te beginnen. Survival weekenden organiseren maar dan voor baas en hond. DogWalkTrail is in 2000 opgericht.

Ode aan Bodhi: “Tot mijn 25ste was het door mijn drukke leven in Nederland een tijd lang moeilijk een hond in mijn leven te brengen. Toen besloot ik dit toch te doen en koos ik voor Bodhi, een Akita Inu‑pup van toen 8 weken. Ik beloofde hem gelijk een leven, waarin hij veel buiten kon zijn. Mijn werk in de buitensport en als skileraar maakte het gelukkig mogelijk hem overal mee naar toe te nemen. Terwijl ik heerlijk buiten bezig was, besloot ik om hond en buitensport te combineren in een eigen bedrijf. Ik verkocht mijn huis en verhuisde naar de Ardennen om van daaruit te werken voor buitensportbedrijven. Verder startte ik een eigen bedrijf in actieve vakanties voor baas en hond. Zo vormde Bodhi de aanzet voor DogWalkTrail. Op 15 september 2006 hebben we helaas afscheid van Bodhi moeten nemen. Passend genoeg heb ik hem in de Ardennen tijdens een DogWalkTrail Bodhi-kano weekend moeten laten inslapen. Hij was en is de geest van DogWalkTrail. Ook in de toekomst zal hij daarom betrokken blijven. Zo zal het Bodhi‑kanoweekend blijven bestaan en hebben we in Oostenrijk ons appartement "Bodhi"  in de verhuur. Bodhi, bedankt dat je mij de kans hebt gegeven DogWalkTrail te starten. Zonder jou was dit nooit gebeurd en was DogWalkTrail nooit zo'n succes geworden.
 
DogWalkTrail Team België
Bodhi 1995 - 2006
 
Marijke en Geerd de Rooij zijn al enige jaren gasten bij DogWalkTrail. Besmet met het DogWalkTrail virus draaien ze sinds 2016 mee en nemen zij in 2018 de organisatie van DogWalkTrail in Nederland over en deels de organisatie van de wandelingen in de Ardennen. Zij zullen, samen met het team, gaan zorgen dat er meer weekenden, dagen en events in Nederland en België komen.

Marijke de Rooij, geboren in 1967, is gedragstherapeut voor honden en ze heeft een eigen hondenschool, dogs4fun.nl. Op dit moment is zij onder andere actief binnen een grote hondenschool in Valkenswaard als kwaliteitsbewaker en instructeur. Samen met Geerd leidt zij ook instructeurs op en bieden ze regelmatig bijscholing aan.

Geerd, 1964 is geboren en gedragstherapeut is voor honden en coach voor mensen. Bij Geerd draait alles om verbinding. Verbinding tussen mensen en organisaties, mensen en een afdeling, mensen en een vereniging, mensen met elkaar, mensen met hun innerlijke zelf en.... mensen met honden. Middels Kynnect.nl heeft hij een manier gevonden om twee passies te verbinden, mensen en honden.

Wij zijn er van overtuigd dat de samenwerking met Marijke en Geerd een super aanvulling is op DogWalkTrail!
 
DogWalkTrail Team België
 
We stellen de rest van het team België even voor:

Manou Plattje, is geboren in 1984 maakt al sinds het prille begin deel uit van het DogWalkTrail team. Manou heeft al heel wat jaren ervaring in dierengedrag en buitensport. Na haar opleiding Diermanagement (Wildlife) aan de Hogeschool van Hall en haar honden en kattenbesluit is Manou gaan werken bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en vervolgens als manager bij Alpha Securus Group, speur- en surveillance honden. In de Ardennen kwam zij naast DogWalkTrail ook in de buitensport terecht en heeft zij meegeholpen in bedrijven waar DogWalkTrail mee samenwerkt. Inmiddels heeft Manou net haar 2de kindje gekregen. Manou woont met haar man en 2 kinderen haar Kelpie Onest en nog veel meer dieren al heel wat jaren in de Ardennen.
 
DogWalkTrail Team België
 
Sanne Willemse, geboren in 1986, is een oud collega van Bianca uit de buitensport. Jaren lang was Sanne ons aanspreek punt bij het Kayak centrum en begeleide ze samen met DogWalkTrail onze dog adventure weekenden. Sanne heeft de sportopleiding gedaan en heeft gewerkt voor de wildwaterschool en als rafting- en kano-instructeur in Frankrijk. Inmiddels heeft Sanne een eigen buitensport bedrijf en werkt ze voor DogWalkTrail in Nederland en in de Ardennen. Samen met haar Australian Shepherd Kaya komen jullie haar regelmatig tegen bij DogWalkTrail.
 
DogWalkTrail Team België
 
Mariëlle van der Meer, geboren in 1971, is jarenlang werkzaam geweest in de buitensport. Naast het begeleiden van de activiteiten heeft ze zich ook bezig gehouden met de logistiek en planning. Op dit moment probeert ze als leerkracht in het basisonderwijs aan het werk te zijn. Samen met haar gezin heeft ze 2 Weimaraners, Storm en Jara en sinds begin dit jaar is Binkie, een cockertje, het speelkameraatje van haar zoon. Mariëlle zal in Giethoorn de Little Dutch Venice dagen begeleiden, maar natuurlijk is zij ook weer regelmatig onze gids in de Ardennen.
 
DogWalkTrail Team België
 
Ilse de Wolf woont in België en werkt parttime als echocardiografist in een ziekenhuis. Daarnaast geeft ze les aan de puppies op een hondenschool en vangt zij honden op wanneer de baasjes gaan werken of op vakantie gaan. Een groot gedeelte van haar weekenden werkt ze voor ons in de Ardennen. Daarnaast assisteert zij ons in de zomermaanden een aantal weken in Oostenrijk tijdens de Grossglockner en HoheTauern weken. Ilse heeft al heel wat ervaring in de bergen en veel cursussen en trainingen gedaan bij de Belgische Alpenvereniging. Ze heeft ook al heel wat toppen op haar naam met o.a. de Oostenrijkse Grossglockner (3798 m) en de Grossvenediger (3674 m) en de Mont Blanc (4807m) in Frankrijk en Europa’s hoogste top de Elbroes (5642 meter). Ilse is verpleegster en heeft haar EHBO voor honden. Naast haar enorme ervaring in de bergen heeft Ilse in 2013 ook haar officiële Belgische bergwandelgids opleiding gedaan. Kortom mens en dier zijn in goede handen bij Ilse.
 
DogWalkTrail Team België
 
André van Zoest, geboren in 1965, werkt naast zijn eigen aanemersbedrijf Silani (silani.nl) alweer meer dan 11 jaar bij DogWalkTrail. Samen met zijn vrouw Trudy en dochter Lisa werkt hij mee om alles draaiende te houden in de Ardennen en verzorgen zij de snertwandeling in Schoorl. Ze hebben 1 Heidewachtel, genaamd Boris. André is regelmatig als instructeur te vinden in de Ardennen.
 
DogWalkTrail Team België
 
Finny de Vries, geboren in 1977 en haar man Remko en hun dochters Fabienne en Lucille wonen in Belgisch Limburg. Hier hebben zij de ruimte gevonden om van het leven te genieten samen met hun grote roedel borders en westies en inmiddels een Duitse Herder en een Sheltie. Een echte beesten boel met honden, katten, konijnen, schapen en geiten. Het is alweer ruim 14 jaar geleden dat zij in contact kwamen met DogWalkTrail. Ze wilden graag op vakantie in de Ardennen samen met hun honden (het waren er toen nog maar drie..) Een huisje vinden waarin ze allemaal welkom waren was niet gemakkelijk en toen kwamen ze op de DogWalkTrail site uit. Er groeide een gezellig contact uit en van het een kwam het ander, Inmiddels draait Finny vele weekenden mee met hand en span diensten. Ze is een kei wat betreft de omgang met honden en heeft inmiddels al heel wat jaren ervaring met het trainen van haar vele honden. Zij en haar gezin zullen vaak te vinden zijn op beurzen en events en op weekenden in de Ardennen.
 
DogWalkTrail Team België
 
Heidi Patyn, geboren in 1980 heeft naast haar werk op een secretariaat in Gent een grote passie voor de hondensport. Heidi is samen met haar border collie, Skye, bezig met agility op wedstrijdniveau. Ze is een grote fan van de bergen, van mensen en ze reist heel graag. Ze heeft inmiddels een aantal opleidingen en workshops gedaan om haar taak als medewerkster bij DogwalkTrail goed te kunnen volbrengen. Kayak workshop, EHBO, Agility & Fitness for dogs, Agility handling, de Hiking Advisor workshop over trekking en materiaal. Daarnaast heeft ze ook in 2016 haar Belgische bergsport en wandelgids diploma gehaald. In 2015 en 2016 heeft Heidi mee gelopen bij DogwalkTrail en vanaf voorjaar 2017 zal Heidi na de instructeursdagen haar stage afsluiten en als instructeur aan de slag gaan bij Dogwalktrail.
 
DogWalkTrail Team België
 
Anton Janssen, geboren in 1971 heeft onlangs aangegeven om als stagiaire bij DogWalkTrail te willen gaan beginnen. Het enthousiasme en de wil is er al dus we gaan er tegen aan en hopen nog lang te mogen genieten van Anton zijn enthousiasme.
 
DogWalkTrail Team België
 
Naast al deze geweldige medewerkers hebben we natuurlijk ook in Oostenrijk en Nederland een deel van het team werkzaam. En ook zij zullen naast NL ook best af en toe in de Ardennen te vinden zijn. Meer over hun is te vinden op onze dogwalktrailaustria.com site en dogwalktrail.nl site. Martin Herfst: Deze site zou niet mogelijk zijn zonder al meer dan 14 jaar hulp van onze goede vriend Martin. Dank zij een goede samen werking tussen ons en Martin krijgen onze gasten elk jaar weer een nieuwe site.
 
DogWalkTrail Team België
 
Ons hele team wordt regelmatig bijgeschoold in EHBO voor mens en dier, kajakken en gedrag bij honden. Ook in het komende jaar zullen we zorgen dat alle nodige kennis up to date is. Onze teams worden zo samengesteld dat er op de juiste dagen instructeurs aanwezig zijn met zowel kennis van hondengedrag als de activiteiten. In mei 2017 zijn er dan ook weer instructeurs dagen en zullen we de dieren en mensen EHBO, wandel en kano veiligheid in theorie en praktijk weer herhalen. Buiten het DogWalkTrail team zijn er nog vele andere die zorgen dat DogWalkTrail een succes blijft. Dankzij vrienden en goede bekenden die we voorstellen op onze doghappening dogwalktrail & friends in Nederland kunnen we zorgen dat de Ardennen, Nl en Oostenrijk weer nieuwe impulsen krijgen om ook aan onze stamgasten steeds weer een nieuwe uitdaging aan te bieden.

Meer foto’s van het team in NL: Fotoalbum
 
DogWalkTrail Team België
Terug naar boven