• Lekker met je hond op stap in eigen land

Fotografie weekend Ardennen

 
Je hebt een hond.... Je hebt een spiegelreflex camera...
En je wilt graag echt goede foto’s leren maken van je hond?
Je houdt van lekker wandelen en uitdagende activiteiten?
Dan is het fotografie weekend echt wat voor jou.
 
Fotografie weekend Ardennen
 
Het DogWalkTrail Fotografie weekend i.s.m. Ron Baltus.

Voor iedereen die al een spiegelreflex of goede digitale camera heeft maar graag beter wil leren fotograferen.
 
Fotografie weekend Ardennen
 
Ron Baltus
Ron Baltus is nu al een aantal jaren de huisfotograaf van DogWalkTrail. Vele gasten hebben op de Walk Learn en Fun weken en weekenden al kennisgemaakt met Ron zijn foto’s waarbij hij het unieke karakter van de hond geweldig weet vast te leggen.

Oktober 2016 hebben we het eerste fotografie weekend georganiseerd met Ron in de Ardennen. Het was een volle grote groep van 10 cursisten die de cursus deden en 2 (mede)deelnemers die lekker kwamen genieten van de Ardennen terwijl hun partner met de cursus mee deed.

Ron Baltus is freelance fotograaf, gespecialiseerd in het fotograferen van honden maar ook andere dieren, met een passie voor actiefotografie. Ron heeft een opleiding genoten aan de Fotovakschool en geeft al jaren workshops in dierenfotografie aan zowel beginners als professioneel fotografen. Tijdens de Walk Learn en Fun weekenden en weken geeft Ron ieder jaar workshops hondenfotografie. Daarnaast zijn veel foto’s op onze website van Ron en worden zijn foto’s gepubliceerd in verschillende hondenbladen en boeken (o.a. ‘Zijn neus achterna’ van Nicky Gootjes). Kijk voor meer werk van Ron op www.ronbaltus.nl
 
Fotografie weekend Ardennen
 
Wat gaan we doen?
Deze korte fotocursus is bestemd voor iedereen die graag zijn hond wil leren fotograferen en die een spiegelreflex (of andere goede) digitale camera heeft en die graag met zijn viervoeter(s) lekker wil wandelen en die het leuk vindt om dit samen met andere hondenliefhebbers in groepsverband te doen. Tijdens dit weekend kun je kennismaken met het echte fotografie werk. Theorie en praktijk in 3 leerzame dagen. En als bonus nog een mooie foto van Ron Baltus van jou en je hond. Indien je niet met de cursus mee wilt doen maar als reisgenoot meegaat kan je in de ochtend mee voor een wandeling met een DogWalkTrail gids en bij een andere groep aansluiten, om een DogWalkTrail activiteit doen of zelfstandig een bezoek te brengen aan een leuk oud stadje.
 
Fotografie weekend Ardennen
 
Programma:

Aankomst op donderdag aan het einde van de middag. In de avond staat er al een eerste spannende nachtwandeling op het programma om de hondjes even moe te laten worden en daarna aansluitend gezellig samen zijn bij een haardvuurtje met een lekker Belgisch biertje of lekker frans wijntje of een frisdrankje natuurlijk.
Vrijdag start de dag met theorie (9.00 - 12.30 uur) waarna het eerste geleerde al in praktijk gebracht kan worden tijdens de wandeling. Na het avondeten zullen we dan weer een stukje theorie behandelen.

Zaterdag: vandaag in de ochtend (9.00 - 12.30 uur) weer theorie met aansluitend korte wandeling om de honden uit te laten. Daarna lekker lunchen. Na de lunch praktijk oefening waar de honden in actie op de foto.Deze avond gaan we lekker ontspannen en zullen we gezamenlijk bij goed weer barbecueën of binnen gourmetten. We hebben een gezellige ruimte waar ook de theorie zal plaats vinden.

Zondag: Vandaag kunnen jullie tijdens een korte wandeling zelf foto's maken en testen of jullie wat hebben geleerd. Je kunt je 2 beste foto's uitzoeken en deze na het weekend naar Ron toe mailen en vragen wat hij er van vindt. Vanmiddag gaan diegene die dat leuk vinden nog te water in een kano. Heb je geen interesse in het kanovaren kan er nog deel worden genomen aan een korte middag wandeling.
 
Fotografie weekend Ardennen
 
Afhankelijk van het weer stellen we ter plaatse steeds het precieze dagprogramma vast, zodat we onze tijd zo optimaal mogelijk kunnen indelen. Let op: je kunt met meerdere honden komen, maar tijdens een aantal workshops en activiteiten kun je maar met één hond tegelijk (één hond per persoon) werken. De 2de hond kan daar dan bij zijn maar moet even aan de zijlijn vast blijven.

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze fotocursus:
• Portretfotografie en actiefotografie
• Technisch gebruik van camera (belichting, witbalans, scherptediepte)
• Compositie (standpunt en perspectief)
• Tips en trucs voor hondenfotografie in de praktijk.
 
Wanneer: donderdag 25 tot zondag 28 april 2019

Minimaal 6 en maximaal 8 fotografiedeelnemers: en overleg bij meer dan 2 honden per persoon.

Wat moet je weten:
Dit weekend is een combinatie van een DogWalkTrail weekend en de cursus van Ron Baltus. Dat betekent dat als we de natuur in gaan om foto’s te maken we ook stukken gaan wandelen. De gebieden waar we dat doen zijn heuvelig dus het is wel belangrijk dat jij en je hond ook goed kunnen wandelen. Natuurlijk wordt er onderweg ook uitgelegd dus staan we ook regelmatig stil om te oefenen. Mocht je wel graag een cursus bij Ron doen maar ben je niet in goede conditie dan kun je in NL ook bij Ron dagcursussen volgen. Kijk op zijn site ronbaltus.nl

De honden zijn tijdens het weekend dus ook vaker aangelijnd tenzij Ron een van de honden los laat lopen zodat er geoefend kan worden. Het weekend is ook te boeken zonder hond zodat je je handen vrij hebt. 

Waar: In Hotton in de Belgische Ardennen

Overnachting: je overnacht in een chalet/appartement wat gedeeld wordt met andere deelnemers. Er zijn twee verdiepingen. Je deelt een verdieping met 4 tot maximaal 6 personen. Je deelt een badkamer en toilet. In de grote gemeenschappelijke huiskamer van de onderste verdieping wordt de theorie gegeven. Er zijn 3 slaapkamers op 1 verdieping en 1 slaapkamer op de onderste verdieping. De kamers zijn voor 2 personen gereserveerd.De rest van de kamers worden ingedeeld met 1 ander persoon en hond en deel je een badkamer met 2 andere kamers.

Het is ook mogelijk om in een tent te overnachten. Voor mensen die alleen reizen is het mogelijk bij DWT een eigen tentje aan te vragen. Kom je met 2 personen dan logeer je in een tipi tent van DogWalkTrail. Je moet zelf een eigen matje en eigen slaapspullen mee brengen. Het ontbijt en overige maaltijden vinden plaats op de locatie van de cursus en de locatie van het chalet. Dus mocht je kiezen voor de camping moet je 10 minuten rijden met de auto.


Mocht je een appartement willen boeken voor jezelf dan kun je tegen een meerprijs een gite boeken op 20 minuten afstand van de cursus locatie. http://www.lafermedewerpin.be
 
Wat kost het?

Vanuit de gite € 300,00 p.p.
Vanuit een tent € 200,00

Deelnemers die mee reizen maar niet aan de cursus deelnemen betalen € 150,00 p.p. (zij moeten dus tijdens de theorie zelf op stap.

• 3 overnachtingen do, vrij en zat nacht.
• 3 x lunchpakketje bestaande uit 2 broodjes, appel, snack en drankje
• Avondmaaltijden vrijdagavond en zaterdagavond (donderdag zelf verzorgen)
• Vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 12.30 uur theorie
• Vrijdag en zaterdag in de middag wandelen met praktijk fotografie
• 1 x middag activiteit waar je leert de hond in actie te fotograferen
• DogWalkTrail activiteit: Nachtwandeling en middagwandelingen en kanovaren op zondag

Maaltijden:
Op donderdag zelf verzorgen. Vrijdag, zaterdag en zondagochtend ontbijt en zelf klaarmaken van lunchpakketje. Ontbijt bestaat uit koffie/thee, broodjes, zoet en vleeswaren en kaas. De avondmaaltijden op vrijdag en zaterdag zijn een pastamaaltijd en bbq of gourmetten (afhankelijk van het weer). Vegetarisch is mogelijk, wel aangeven op het boekingsformulier!

 
Fotografie weekend Ardennen
 
Ik wil meedoen!
Het aantal deelnemers is beperkt. Reserveer dus zo snel mogelijk je plek via de website

Nog een aantal mooie foto’s van Ron bij DogWalkTrail
De hondenfotograaf
Terug naar boven